Loading...
Image


Dobrodošli u Kreativnu školu, mjesto za tvoju inspiraciju! Ja sam Andrea, kreativka od rođenja i tekstilka od malih nogu. Sa šivaćom mašinom se družim od kada znam za sebe, a svoj prvi kaput sam sašila s 15 godina. Tako da sam, s obzirom na svoje dvadesetogodišnje iskustvo u izradi i dizajnu odjeće, odlučila pokrenuti nešto za sve kreativce kojima nedostaje znanja pri izvođenju raznih projekata. Zamisli da možeš napraviti nešto iz ničega!

Zamisli svijet koji kreiraš za sebe. Zamisli samo koliko mogućnosti imaš kada znaš nešto stvoriti svojim vlastitim rukama. Zar nije to neprocjenjivo? Kroz razne edukacije možeš naučiti što god poželiš: od šivanja raznih odjevnih predmeta, vrstama materijala, pravilnom krojenju, kako kombinirati boje i još mnogo toga. Možda želiš biti modni dizajner i nemaš pojma kako izraditi svoju kreaciju? Možda imaš bakin stroj za šivanje koji skuplja prašinu i nikada nije pravo vrijeme za skinuti ju?

Koji god razlog imaš, izaberi nešto za sebe i javi se da krenemo u tvoju kreativnu pustolovinu.

Kako je krenula moja priča? Naime, nakon završene srednje tekstilne škole u Garešnici, završila sam Tekstilno-tehnološki faks u Zagrebu. Željela sam upisati smjer koji obuhvaća sve od ideje do realizacije tako da sam završila Dizajn i projektiranje tekstila i odjeće te tako postala diplomirana inženjerka tekstilne tehnologije. U tijeku studiranja sam držala privatne tečajeve šivanja, sudjelovala na mnogim projektima i osvajala razne nagrade, radila svakakve studentske poslove, od zaštitarstva, maskota, prodavača pa do šivanja i kreiranja.

Dugo sam tražila posao u struci u kemijskom području tekstila jer sam jako voljela Znanost o vlaknima, zamišljala sam da ću raditi u nekom laboratoriju gdje ću mikroskopirati i biti sretna, no istovremeno me jako puno privlačilo obrazovanje te sam upisala i pedagoški smjer na Učiteljskom faksu u Zagrebu kako bih mogla predavati u školi. Sve sam ja to završila i nikako naći posao. U isto vrijeme mi je u glavi odzvanjalo da krenem ozbiljno u dizajnerske vode jer sam iza sebe imala mnoge revije i modne pustolovine u kojima sam sudjelovala tijekom studiranja. Ne znam zašto to nisam shvaćala ozbiljno, ali nakon nekog vremena i propalih poslova, vratila sam se u Rijeku, upustila se u rizik i postala sama sebi šef.

Pronašla sam se u dizajnu odjeće, tako da danas imam svoj brend koji nosi moje ime, jer je proizašao iz moje buntovne osobnosti. Shvatila sam da se stalno bunim kako je sva odjeća ista i da želim nešto drugačije. Iz toga je nastao brend Andrea Anić Profound Apparel, odjeća dubokog i smislenog značenja za sve hrabre buntovnice koje ne slijede slijepo trendove. Brend sada ima svoju publiku, prepoznat je, ali meni i dalje nešto fali, ja bih nešto pružila ljudima, nešto što će im zaista koristiti u životu. I tako sam spojila svoje najveće ljubavi: kreativnost, dizajn i obrazovanje te pokrenula ovu Kreativnu školu, koja će, nadam se, koristiti mnogima kao inspiracija i poticaj. U Rijeci i Ljubljani sam sudjelovala na mnogim modnim revijama, autorica sam projekta Haljina za Rijeku (2016.g.) gdje su građani mogli na Korzu šivati gumbiće na haljinu i tako ostaviti trag svoje osobnosti, kreirala sam odjeću za predstave i razne projekte.

Sada i dalje vodim svoj brend Andrea Anić Profound Apparel i ovu Kreativnu školu koja će, nadam se, pomoći mnogima da pronađu svoj kreativni put 😊